Sådan bliver du en autentisk leder

Autenticitet kræver at man er åben og ærlig i forhold til hvem man er og hvad man står for. Hvis du ikke er autentisk som leder, vil andre have svært ved at forstå og stole på dig. Alle ledere kan derfor med fordel arbejde på at blive mere autentiske. At være autentisk er vigtigt for den moderne leder.

 

Hvad kræver det at blive mere autentisk?

 

1. Tag ansvar

Det første skridt mod at blive mere autentisk, kræver at lederen tager personligt ansvar for deres reaktioner på begivenheder og omstændigheder. Autentiske ledere ved, at de og kun de, er ansvarlige for egen adfærd. Hvis du tager en appelsin og skærer den over, eller tramper på den, så kommer der det samme ud, nemlig appelsinsaft. Dvs. at det, der kommer ud, er det, som er indeni. Det samme gælder for ledere. Lige meget hvad der sker med dem og hvem der gør det, så kommer det ud, som er indeni.

 

2. Lad være med at foregive

Fra vi var helt små, har vi lært at ændre og tilpasse vores adfærd for at blive elsket, accepteret eller få andre behov opfyldt. Vi har måske forsøgt at være ligesom vores forældre, lærere eller venner ønskede vi skulle være, selvom det var imod vores natur. Adfærdsmønstre, som ikke er helt i overensstemmelse med hvem vi er, har til hensigt at få behov opfyldt. Men for at blive autentisk, er det vigtigt at lægge mærke til og holde op med at foregive at være noget vi ikke er. For at være autentiske, må ledere vise hvem de virkeligt er, ikke hvem de mener, de skal være eller prøve at være.

 

3. Udtryk dig ærligt

At være autentisk betyder også at være i stand til at udtrykke følelser med ærlighed og integritet. Hvis man manipulere med følelsesmæssige reaktioner for at få accept eller opnå et bestemt resultat udtrykker det ikke ærlig respons. En autentisk leder er ægte, med rigtige følelser, ikke en der har lært at reagere korrekt på enhver situation.

 

4. Reager bevidst

Det er uundgåeligt, at en leder har skyggesider, hvorfra modsat adfærd kan komme. Men at erkende at man har skyggesider og tage ejerskab for dem, er en vigtig del af at være autentisk. Hvis man dog bliver ved med at reagere ubevidst ud fra en uudforsket skyggeside, er det nemt at blive opfattet som inkongruent og uægte i forhold til sine principper. At være autentisk kræver derfor, at man også er villig til at udforske på og forstå sine skyggesider.

 

5. Vær tilstede i nuet

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at kunne være tilstede i nuet for at være autentisk. D.v.s. at kunne stoppe den indre kritiker og indre dialog og fjerne distraktioner, så man kan fokusere i nuet. Ved at gøre dette, er det nemmere at skabe ro i tankerne, i kroppen og lytte til sit ærlige selv, mærke til de små signaler og forstå den indre sandhed.

Ja, dette er lettere sagt end gjort. Hvis du ønsker det, kan vi hjælpe dig til at udvikle mere autenticitet i din ledelse. Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Læs også disse artikler

Inspiration og sparring

Ønsker du at høre mere om, hvad Human Impact kan gøre for jeres virksomhed og medarbejdere, er du altid velkommen til at kontakte os for inspiration og sparring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Adresse
Human Impact ApS
Bagerstræde 18
DK - 3480 Fredensborg
+45 40503639
+45 31258025
info@humanimpact.dk
Kontakt os

    Mini Cart 0

    Your cart is empty.

    DK | EN   |   Login