Team building, er det nødvendigt?

Det er fantastisk at være en del af et team, der spiller godt sammen og skaber gode resultater. Det er dog meget sjældent at teams fungerer helt naturligt uden indblanding. Så hvis man ønsker et succesfuldt team, må lederen, lige fra starten, bruge tid på at bygge teamet op. Så ja, team building er nødvendigt.

 

Fælles mål

Ved starten af et teamsamarbejde, er det vigtigt at lederen hjælper teamet med at udvikle fælles mål og formål. Dette inkluderer enighed om, hvad teamet er blevet startet for, hvad den samlede rolle er, og hvad de arbejder for. Uden klarhed og konsensus vil teamet mangle samhørighed og retning.

 

Rolle og ansvarsfordeling

For at realisere teamets formål og mål, skal ansvaret deles ud til de enkelte teammedlemmer. Dette vil kræve, at man definerer klare individuelle roller og beslutter hvordan rollerne spiller sammen. Overlap og usikkerheder skal diskuteres til der er klarhed. Det er godt at drøfte hvad hvert teammedlem kan gøre selv og hvor man er afhængig af hinanden. Når afhængighederne beskrives tydeligt, defineres team processerne fordi de hænger sammen med deling af information og beslutningstagning, m.m.

 

Samhørighed og loyalitet

Team building handler lige så meget om kultur og relationer som om det fælles mål. Det er vigtigt at lederen gør alt for at skabe en sund kultur af samarbejde, gensidig forståelse og støtte. Dette vil hjælpe til at skabe tillid og respekt medlemmerne imellem og skabe følelser af samhørighed og loyalitet.

 

Arbejdsro

Teammedlemmerne, både individuelt og sammen, vil undervejs blive udsat for forskellige krav udefra. Teamlederen, som kan rydde forhindringer af vejen, og give teamet arbejdsro, vil få respekt og anerkendelse fra teammedlemmerne. Det er teamlederens ansvar at beskytte teamet mod unødige distraktioner, så de bedre kan fokusere på og opnå succes i deres teamroller.

 

Husk at fejre succeserne

Vi hører det tit, og gør det alligevel for lidt. Team building/bonding forbedres betydeligt, når man fejrer succeserne sammen. Når man opnår et betydeligt resultat, vil teamets bånd blive langt stærkere, hvis man fejrer det sammen og anerkender hinanden.

 

Der er hjælp at hente

Tilpasset jeres behov, kan Human Impact hjælpe jer med at skabe effektive teams.

Vi tager udgangspunkt i forskningsbaserede, anerkendte værktøjer og styrkebaserede faciliteringsmetoder. Vi kan måle før, under og efter, og vi sikrer at den udvikling I får, er noget I skaber sammen og engagerer jer i. Jeres udvikling foregår under de bedste betingelser og med direkte forbindelse til jeres hverdag og de forretningsmæssige mål.

Når I aktivt konkretiserer og finder løsningerne der passer til jer, skaber vi sammen ikke kun værdifuld indsigt, men positivt impact der kan mærkes på jeres ydeevne og måles i jeres team effektivitet længe efter.

Læs også disse artikler

Inspiration og sparring

Ønsker du at høre mere om, hvad Human Impact kan gøre for jeres virksomhed og medarbejdere, er du altid velkommen til at kontakte os for inspiration og sparring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Adresse
Human Impact ApS
Bagerstræde 18
DK - 3480 Fredensborg
+45 40503639
+45 31258025
info@humanimpact.dk
Kontakt os

    Mini Cart 0

    Your cart is empty.

    DK | EN   |   Login